Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (2024)

Fathom's klassiekers op groot scherm 2023

Fathom Events is verheugd om een ​​iconische persoonlijkheid te mogen verwelkomen als gastheer voor het eerste jaar van Fathom's Big Screen Classics. Filmhistoricus en criticus Leonard Maltin zal exclusief inzicht geven in de films van de onvergetelijke line-up van dit jaar. Van de Gouden Eeuw van Hollywood tot hedendaagse cinema, de serie belichaamt het hele spectrum van film. Deze films zullen onze verbeelding prikkelen, inspireren en ons eraan herinneren hoe stoer Bruce Lee was!

Om af te trappenFathom's klassiekers op groot schermLaten we eens kijken naar het belang van elke film in de serie.

Romeinse feestdag (1953)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (1)

Geprezen als de perfecte romantische film,Roman Holidaywordt vaak beschouwd als een moderne variant op het klassieke Assepoester-verhaal. Deze film marmarkeerde het begin van het sterrendom voor het wonderbaarlijk getalenteerde, bonafide stijlicoon en acteur Audrey Hepburn. Relatief onbekend vóór de film, Audrey Hepburn zou de wereld boeien omdat ‘het publiek overal verliefd op haar werd’, wat haar een Academy Award opleverde.voor haar betoverende optreden [2].

Roman Holidaywerd opgenomen op locatie in Italië. Regisseur William Wyler benadrukte dat om de magie van de Eeuwige Stad vast te leggen, de film in Rome moet worden opgenomen. Dit vulde het gevoel van de film aan en gaf Amerikaanse bioscoopbezoekers destijds een kijkje in de Italiaanse cultuur, toen internationale reizen zeldzaam waren.Roman Holidayzou de eerste Hollywood-productie worden die ‘volledig in Italië is opgenomen en verwerkt’ [2].

Ervaar de magie van Rome op het grote scherm wanneerRoman Holidaystormt terug naar theaters in het hele land om zijn 70e verjaardag te vieren Jan22 en 25 januari!

Groundhog-dag (1993)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (2)

Groundhog Day, de film over een man die veroordeeld is om herhaaldelijk dezelfde dag te leven, is een filmklassieker uit de jaren 90 geworden. Die man is Bill Murray, de ‘morrige meteoroloog Phil Connors’, die zijn ‘karmische straf moet uitzitten in het epicentrum van de wereld’. Feb2e festiviteiten in Punxsutawney, Pennsylvania” [9].

De film marzorgde voor een cruciale overgang in het acteer- en persoonlijke leven van Bill Murray. Hij verklaarde in een artikel in Time Magazine “in die rol kwam hij feitelijk op de grens tussen de betere, hogere, zachtere Bill en de slechte, chagrijnige, donkere Bill” [9].

Groundhog Dayzal in het hele land in theaters te zien zijn om zijn 30e verjaardag te vieren op Groundhog Day – Februari 2e en 5e.

Casablanca (1942)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (3)

Casablancaoverstijgt cinema en is misschien wel een van de meest essentiële films uit de Gouden Eeuw van Hollywood. De film gaat in de kern over het onzelfzuchtig opofferen van liefde om een ​​hoger doel te bereiken. Dit concept is enorm aantrekkelijk, en op de subtiele manierCasablancabereikt, is meesterlijk.

Van de mistige sfeer tot het iconische rokerige casino, deregieboeit en trekt ons mee in zijn verleidelijke wereld in noir-stijl – niet met “opvallende beelden en theatraal acteerwerk” – maar met wat bekend is geworden als de “onzichtbare stijl” [1]. Het doel van deze filmische techniek is om filmpatronen uit te wissen en een realistisch verhaal en een realistische wereld te creëren.Casablancais het hoogtepunt van deze esthetiek en blijft een bron van inspiratie voor hedendaagse filmmakers.

Fathom's Big Screen Classics brengtCasablancaterug naar het witte doek om de onlangs gerestaureerde presentatie van de film te vieren Mar5e en 8e!

The Big Lebowski (1998)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (4)

Van legendarische regisseurs de Coen Brothers,The Big Lebowskiis een film waar de meesten van gehoord hebben. Het heeft jaarlijkse congressen geïnspireerd “en de Kerk van de Kerel der Laatste Dagen” [10]. Jeff Bridges is zo synoniem geworden met zijn rol als The Dude dat hij een Oscar wonin 2010 voorTwitterland, zijn toespraak begon met "the Dude Abides."

Wat maaktThe Big Lebowskizo'n meesterwerk? Je kunt stellen dat het de gedenkwaardige regels en de eenvoud van de persoonlijkheid van de Dude zijn. Het enige dat hij nodig heeft zijn een paar Wit-Russen, bowlen, een beetje wiet en een paar vrienden. Het maakt hem niet uit dat hij chronisch werkloos is. Als man van eenvoudige geneugten is dit iets waar we ons graag mee willen identificeren in een wereld die wordt gedreven door onze carrières. Waarom niet achterover leunen, ontspannen en genieten van de kleine dingen?

Fathom's Big Screen Classics brengtThe Big Lebowskinaar theaters door het hele land April 16e en 20e voor zijn 25e verjaardag.

Vet (1978)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (5)

Met nostalgische optredens, dans en muziek,Vetheeft een met sterren bezaaide cast, waaronder John Travolta en Olivia Newton-John, die de esthetiek van de jaren vijftig herschept die alleen bestond als een idyllische herinnering. Van hot rods, moutwinkels, schooldansen, de Grebers en liedjes van Jim Jacobs,Vetmaakte de jaren vijftig weer cool.

Er begint een zomerse romance tussen de stoere smeerlap Danny (Travolta) en de Australische transferstudent Sandy (Newton-John). De energie, van alle kanten elektrisch, maakte de film tot een iconisch onderdeel van de popcultuur.

Vier het wonderbaarlijk mooie leven van Olivia Newton-John met het 45-jarig jubileum vanVetwanneer Fathom's Big Screen Classics gesmeerde verlichting terugbrengt naar theaters door het hele land May 14e en 17e!

Haarlak (1988)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (6)

Goedemorgen, Baltimore!Hairspraywas de eerste film met een PG-rating van John Waters. Bekend om het uitbeelden van ‘afwijkende, schandalige seks, smerige settings en doldwaas geweld’Hairspraywas een subtiele verandering van tempo voor de regisseur [8]. De film volgt de aangenaam pruimige Tracy Turnblad (Ricki Lake), een vrolijke, dansgekke tiener die in haar favoriete televisieprogramma ‘The Corny Collins Show’ wil spelen.

Met al haar charme en talent wint Tracy een danswedstrijd en wordt al snel een vaste waarde in de show. Niet alles is echter een succes, want ze krijgt daarbij een nieuwe aartsvijand: haar verwende tienerkoningin-coster Amber Von Tussle (Colleen Fitzpatrick).

Mis al het brutale nietHairspraykomt in theaters door het hele land June 11e en 14e voor zijn 35-jarig jubileum!

National Lampoon's Vacation (1983)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (7)

Met slapstick-stukjes, grove grappen en goedgeschreven satire,National Lampoon's Vacationneemt ons mee op een cross-country rit naar het themapark Walley World met de familie Griswold. Geregisseerd door Harold Ramis, die de film zou regisserenGroundhog Day(1993) bevat de film uitstekende humoristische fragmenten zonder het verhaal uit het oog te verliezen. AlsNational Lampoon's VacationNaarmate het verhaal vordert, worden de personages steeds herkenbaarder naarmate de Griswolds van de ene toeristenval naar de andere gaan.

Nationale Lampoon'svakantiezal terug zijn in theaters door het hele land om zijn 40-jarig jubileum te vieren Julj 16e en 19e!

Voer de Draak in (1973)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (8)

Bruce Lee's eerste Amerikaanse filmEnter the Dragonis een iconische B-film die de mainstream heeft veranderd en zijn plaats heeft verdiend als een van de beste vechtfilms ooit. Het genie van de film komt voort uit de “spionagevariant op het bekende wraakthema” [4]. Bovendien introduceert de film de wereld bij beroemdheden marital arts-acteurs als Sammo Hung en Jackie Chan.

Enter the Dragonwas de laatste film van Bruce Lee, aangezien hij helaas een paar weken voor de première overleed. Zijn nalatenschap en betoverende vechtsequenties versterkten echter de persoonlijkheid van zijn vaardigheden.

Ter ere vanGa de Draken binnenTer gelegenheid van het 50-jarig jubileum brengt Fathom's Big Screen Classics de film naar de bioscoop August 13e en 16e!

Regenman (1988)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (9)

Eén van de onbetwiste Hollywoodklassiekers van de laatste generatie, winnaar van vier Academy Awards, en een enorm kassucces,Rain Manis een tijdloze klassieker geworden. Met mensen als Tom Cruise, Dustin Hoffman en Valeria Golino kun je stellen dat de prestaties en lofbetuigingen van deze acteurs een klassieker als deze overschaduwden [7].

De film volgt het verhaal van de egoïstische LA-yuppie Charlie Babbitt (Cruise), terwijl hij ontdekt dat zijn vervreemde vader een fortuin heeft nagelaten aan zijn savant-syndroombroer in Ohio waarvan hij niet wist dat het bestond. Hij duikt samen met zijn broer onder en trekt het land door in de hoop een grote erfenis te verwerven. Hoffman speelt Raymond, en zijn optreden leverde hem een ​​Oscar opvoor Beste Acteur bij de Academy Awards van 1998Ⓡ..

Rain Manviert op 35 mei zijn XNUMX-jarig jubileum Sep17 en 20 december!

De vogels (1963)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (10)

Gebaseerd op een novella van Daphne Du Maurier,De vogelswas de grootste budgetfilm van Alfred Hitchco*ck tot nu toe en “de derde keer dat de regisseur het werk van Du Maurier voor het witte doek had aangepast” [3]. Hitchco*ck wilde graag een onconventionele film maken, en het zou hem drie jaar kosten (de langste pauze tussen de films in zijn hele carrière).De vogelsbevatte een onbekende hoofdrolspeelster (Tippi Hedren), geluidseffecten in plaats van een conventionele filmscore, en duizenden vogels (een mix van echte en geanimeerde).

De inspiratie voorDe vogelskwam uit het leven van Hitchco*ck. Als jongen hield hij van vogelspotten, hij maakte ‘de Londense luchtaanvallen van de Tweede Wereldoorlog mee (stel je nazi-gevechtsvliegtuigen voor als meeuwen die duikbommen bombarderen)’ en was geobsedeerd door blond haar (de nu beruchte Hitchco*ck Blonde).3]. Het verhaal achter de film speelt zich af gedurende vijf dagen, beginnend met een flirt tussen Melanie Daniels (Hedren) en advocaat Mitch Brenner (Rod Taylor), terwijl het escaleert in het ontsnappen aan een reeks angstaanjagende vogelaanvallen.

De vogelszal in theaters door het hele land te zien zijn om zijn 60-jarig jubileum te vieren opOctop 22 en 23e!

Scarface (1983)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (11)

Van de Amerikaanse New Wave-regisseur Brian De Palma (Carrie-1976,The Fury– 1978, enDressed to Kill-1980)littekengezichtnam de originele versie uit 1932, geregisseerd door Howard Hawks, en voegde een eigentijdse Miami-setting toe. De versie uit 1983 ging over ‘de opkomst en ondergang van een gangster uit het Reagan-tijdperk, als weerspiegeling van de toen recente problemen met de’Marielitos,' Cubaanse vluchtelingen die Miami overstroomden” [5].

Het genie vanlittekengezichtis de perfecte combinatie van zijn smerige wereld bezaaid met reclameborden en muurschilderingen van het paradijs. De film voldeed niet aan zijn box office-potentieel, maar zoals de decDe jaren gingen door en met de uitvinding van de VHS werd Scarface meteen een cultklassieker, die, zoals veel Brian De Palma-films, zijn weg vond naar de popcultuur.

littekengezichtzal zijn kleine vriend gedag zeggen om zijn 40e verjaardag te vieren Nov12 en 15 september.

A Christmas Story (1983)

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (12)

Gebaseerd op een boek van Jean Shepherd genaamdIn God vertrouwen we: alle anderen betalen contant,A Christmas Storyis een klassiek verhaal over een lang vergeten maar toch herkenbaar tijdperk van opgroeien in Amerika, waarin de perfecte vakantiekomedie wordt geschilderd. De schoonheid van de komedie is de menselijke natuur die eronder wordt onderzocht. Van de oude Red Ryder BB-geweren tot het wachten in de rij voor de Kerstman, de film heeft er geen gebrek aan om een ​​glimlach op je gezicht te toveren, en als dat niet het geval is, kun je eindigen met een stuk lava in je mond. “Het kernwapen van mondspoelsoepen, zo krachtig dat het werd gebruikt voor woorden die we nog steeds niet kenden” [6].

A Christmas Storyzal terugkomen en al zijn vreugde verspreiden Dec10 en 13 september.

Grote schermwaardige klassiekers

Fathom's Big Screen Classics-line-ups streven er altijd naar om iets uit alle tijdperken van de cinema te brengen, en voor alle filmliefhebbers. Van de iconische klassiekers vanCasablancanaarThe Big Lebowski, de line-up voor 2023 zal ons zeker laugh, huil, dans en herinner ons vooral aan de magie van films.

Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (13)

Bezoek Fathom's voor meer informatie over deze titelsBig Screen Classics-evenementpagina!

Terug naar Blog

Gerelateerde artikelen

Films kijken alsof het 1999 is: het gouden jaar van de onafhankelijke cinema 23 Augustus 2024 Hoe u uw buren kunt bespioneren met een beperkt budget: Rear Window Edition 9 Augustus 2024 Masters of Stop-Motion: een blik op de baanbrekende animators die de kunstvorm vorm gaven 26 juli 2024 Doorgrond dit! Een exclusief interview met Robert Schwartzman over The Good Half 10 juli 2024 Doorgrond dit! Exclusief interview met het Man and Witch-team 8 juli 2024
Fathom's line-up voor klassiekers op groot scherm 2023 | Beleef de magie opnieuw (2024)

References

Top Articles
Texas OLS surpasses 516,000 apprehensions of illegal border crossers
Best CDs Right Now to Maximize Your Savings
Davita Internet
Doublelist Paducah Ky
Caroline Cps.powerschool.com
27 Places With The Absolute Best Pizza In NYC
Optum Medicare Support
Free Robux Without Downloading Apps
Mylife Cvs Login
Bbc 5Live Schedule
Phillies Espn Schedule
Seafood Bucket Cajun Style Seafood Restaurant in South Salt Lake - Restaurant menu and reviews
What is the difference between a T-bill and a T note?
Springfield Mo Craiglist
Magicseaweed Capitola
Dirt Removal in Burnet, TX ~ Instant Upfront Pricing
2020 Military Pay Charts – Officer & Enlisted Pay Scales (3.1% Raise)
Hermitcraft Texture Pack
Craigslist Personals Jonesboro
Football - 2024/2025 Women’s Super League: Preview, schedule and how to watch
2013 Ford Fusion Serpentine Belt Diagram
yuba-sutter apartments / housing for rent - craigslist
Horn Rank
Urban Dictionary Fov
Page 2383 – Christianity Today
Giantbodybuilder.com
Craigslist Brandon Vt
NV Energy issues outage watch for South Carson City, Genoa and Glenbrook
Skepticalpickle Leak
Nacogdoches, Texas: Step Back in Time in Texas' Oldest Town
Xfinity Outage Map Lacey Wa
Haley Gifts :: Stardew Valley
Black Adam Showtimes Near Amc Deptford 8
Chilangos Hillsborough Nj
Collier Urgent Care Park Shore
The Thing About ‘Dateline’
Fototour verlassener Fliegerhorst Schönwald [Lost Place Brandenburg]
Www Craigslist Com Brooklyn
Nba Props Covers
Wal-Mart 140 Supercenter Products
Memberweb Bw
Random Animal Hybrid Generator Wheel
Maplestar Kemono
Craigslist Chautauqua Ny
Theatervoorstellingen in Nieuwegein, het complete aanbod.
Rovert Wrestling
Used Auto Parts in Houston 77013 | LKQ Pick Your Part
Fresno Craglist
Msatlantathickdream
Hsi Delphi Forum
Ssss Steakhouse Menu
Tamilblasters.wu
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6044

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.