Tentoonstelling 'Reset' in museum De Fundatie Zwolle - Hier in Salland (2024)

Onze huidige tijd wordt gekenmerkt door een reeks wereldwijde crises. Vergeleken met twee decennia geleden voelt alles dichterbij, dankzij sociale media. Terwijl wanhoop op de loer ligt, is er een collectieve inspanning om hoop te creëren en oplossingen te vinden om zowel de wereld als onszelf te helen.

RESET is een tentoonstelling met werken van Delic & Huda, Yussef Ola-Agbo en Josèfa Ntjam in de ‘wolk’ van Museum de Fundatie. Als reactie op het overweldigende snelle tempo van het moderne leven, bieden Delic & Huda met Recharge een immersieve ervaring om op te kunnen laden in een dome gevuld met meeslepende video en geluid.

In een hypnotiserende audiovisuele voorstelling richten zij zich op kalmering van het zenuwstelsel van bezoekers door inbreng van wetenschappelijke technieken. De Rijksuniversiteit van Groningen doet onderzoek naar de impact van ReCharge.

Josèfa Ntjam verkent het idee van verzet als een cruciaal instrument om een betere toekomst voor te stellen. Dit doet zij met een presentatie die mythologische en natuurlijke elementen met elkaar verweeft door middel van geluid, poëzie, video, installaties en sculpturen. Yussef Ola-Agbo, in een altaar-achtige architecturale structuur verrijkt met geluid en geur, nodigt het publiek uit om na te denken over de onzichtbare rol die planten spelen bij het herstellen van het mentale evenwicht van de mens.

RESET biedt een reis van transformatie van gemoedstoestanden en geeft de bezoeker de gelegenheid om nieuwe verbindingen met zichzelf en anderen te zoeken. Ontdek een plek waar kunst een toevluchtsoord wordt, die nieuwe perspectieven op ons leven biedt en vernieuwde hoop voor het heden en de toekomst.

(Lees verder onder afbeelding)

Tentoonstelling 'Reset' in museum De Fundatie Zwolle - Hier in Salland (1)

Delic & Huda

Delic & Huda is een autodidactisch artistiek duo dat multidisciplinaire projecten uitbrengt op hun eigen label, waarbij ze verhaal, muziek en audiovisuele kunst combineren om hun publiek uit het alledaagse te tillen.

Delic (Peter Blom, 1981) is muziekproducer, mix-engineer, schrijver en kunstschilder. Zijn werk weerspiegelt zijn interesse in metafysica en de potentie van de menselijke geest, en hij zoekt verbinding met het onsterfelijke via ‘betovering door esthetiek’. Hij verwierf faam met de hiphopgroep Opgezwolle en behaalde diverse prijzen, waaronder de Zilveren Harp en meerdere 3FM State awards voor beste producer. Zijn beeldende kunst is getoond a.o in het Van Gogh Museum en Art’Otel Amsterdam.

Huda Blom (1983) is een zangeres en creative director uit Maastricht. Ze combineert muziek, beeld en verhaal om het publiek mee te nemen naar een magische wereld. Met haar achtergrond in de psychologie speelt het effect van haar werk op het publiek een cruciale rol. Centraal in haar werk staan thema’s rondom het doorbreken van generationele trauma’s en doorgegeven gedragspatronen. Haar stemgeluid wordt vergeleken met Beth Gibbons van Portishead en Patti Smith.
In 2018 brengen Delic & Huda ‘Kidnap At The Noodle Shop’ uit, gelanceerd met een live show in De Melkweg en een solo-expositie bij de GO Gallery. In 2020 nemen ze deel aan het Berlin Music Festival met de muziekvideo ‘Rise Up’ ft. Benjamin Herman en brengen de ep ‘Behind The Curtain’ uit met Ziggi Recado. In 2021 verschijnt het album Lone Wolf, gelanceerd tijdens ADE live in De Melkweg.

(Lees verder onder afbeelding)

Tentoonstelling 'Reset' in museum De Fundatie Zwolle - Hier in Salland (2)

Josèfa Ntjam

Josèfa Ntjam (1992, Metz, Frankrijk) woont en werkt momenteel in Saint-Étienne, Frankrijk. Ze is kunstenaar, performer en schrijver en combineert beeldhouwkunst, fotomontage, film en geluid. Ntjam verzamelt haar materiaal uit het internet, uit boeken over natuurwetenschappen en uit fotografische archieven. Ze gebruikt de methode van assemblage – van beelden, woorden, geluiden en verhalen – om dominante opvattingen over afkomst, identiteit en ras te ontrafelen.

In haar werk verweeft ze verschillende verhalen met elkaar, gebaseerd op onderzoek naar historische gebeurtenissen, sciencefiction en filosofische concepten. Ze combineert daarbij verwijzingen naar Afrikaanse mythologie, voorouderlijke rituelen en religieuze symboliek.
Ntjam’s solo en duo tentoonstellingen omvatten onder andere de Biënnale Arte di Venezia 2024 (nevenevenement) met LAS Foundation, Berlijn, DE; LVMH Métiers d’Art, Parijs, FR; Fotografiska, New York, VS (2024); Fondation Pernod-Ricard, Parijs, FR (2023); NıCOLETTı, Londen, VK (2023); Mação, PT (2023); FACT (Foundation for Art and Creative Technology), Liverpool, VK (2022-23); Centre Pompidou Metz, FR (2022); The Photographer’s Gallery, Londen, VK (2022); CAC La Traverse, Alfortville, FR (2022); en Hordaland Art Center, Bergen, NO (2019).

(Lees verder onder afbeelding)

Tentoonstelling 'Reset' in museum De Fundatie Zwolle - Hier in Salland (3)

Yussef Ola-Agbo

Yussef Agbo-Ola (1990, Newport News, Virginia, Verenigde Staten) is een kunstenaar en medicinale architect die woont in Londen, Lagos en het Amazonewoud.
Geboren in een landelijke omgeving in Virginia in een huishouden met een gemengde Nigeriaanse, Afro-Amerikaanse en Cherokee achtergrond, weerspiegelt zijn werk hybride identiteiten. Het gaat relaties aan met verschillende landschappen, ecologie en culturele rituelen.

Agbo-Ola’s multidisciplinaire artistieke praktijk richt zich op het interpreteren van natuurlijke energiesystemen door middel van interactieve experimenten. Zijn werk manifesteert zich als architecturale tempels, fotografische journalistiek, materiaalalchemie, interactieve performance, experimenteel geluidsontwerp en conceptuele teksten.

Agbo-Ola heeft een Master in Schone Kunsten van de University of the Arts London en een Master in Architectuur van het Royal College of Art. Hij heeft kunst- en architectuuropdrachten geleid voor de Verenigde Naties, Institute of Contemporary Art (Londen), Serpentine Gallery Londen, Van Abbemuseum, TEDx East End, BBC Arts, Museum Folkwang, Biënnale Architectuur van Venetië, Palais de Tokyo, Tai Kwun Arts Center, Sharjah Architecture Triennial en Lexus Automotive Innovation Centre Japan, onder andere. Agbo-Ola is adjunct-assistent-professor in Architectuur aan Columbia GSAPP, waar hij een experimentele designstudio leidt genaamd The Art of Poetic Environmental Architecture.

RESET is onderdeel van de Fundatie Future Factory, het laboratorium van Museum de Fundatie. Multidisciplinaire makers gaan hier op zoek naar de hartslag van de tijd. Welke thema’s bepalen de toekomst?

Tentoonstelling 'Reset' in museum De Fundatie Zwolle - Hier in Salland (4)

Tentoonstelling 'Reset' in museum De Fundatie Zwolle - Hier in Salland (2024)

References

Top Articles
Feine Saucen aus dem Thermomix Kreihe, Susann
Monty Tech program helps trade workers boost their skills - Welcome to the new MassCTE Organization Page
Lowe's Garden Fence Roll
Tattoo Shops Lansing Il
Calvert Er Wait Time
سریال رویای شیرین جوانی قسمت 338
Green Bay Press Gazette Obituary
My.doculivery.com/Crowncork
Transformers Movie Wiki
The Weather Channel Facebook
Where does insurance expense go in accounting?
Los Angeles Craigs List
Mineral Wells Independent School District
Hilo Hi Craigslist
The Ultimate Style Guide To Casual Dress Code For Women
Allybearloves
Wemod Vampire Survivors
Zillow Group Stock Price | ZG Stock Quote, News, and History | Markets Insider
Craigslist Battle Ground Washington
Greenville Sc Greyhound
Ceramic tiles vs vitrified tiles: Which one should you choose? - Building And Interiors
Wat is een hickmann?
Account Now Login In
Truck from Finland, used truck for sale from Finland
Leben in Japan – das muss man wissen - Lernen Sie Sprachen online bei italki
They Cloned Tyrone Showtimes Near Showbiz Cinemas - Kingwood
Santa Barbara Craigs List
Frank Vascellaro
How To Improve Your Pilates C-Curve
Solo Player Level 2K23
Guide to Cost-Benefit Analysis of Investment Projects Economic appraisal tool for Cohesion Policy 2014-2020
Package Store Open Near Me Open Now
MethStreams Live | BoxingStreams
P3P Orthrus With Dodge Slash
Bt33Nhn
Justin Mckenzie Phillip Bryant
Cross-Border Share Swaps Made Easier Through Amendments to India’s Foreign Exchange Regulations - Transatlantic Law International
Powerspec G512
Heelyqutii
Invalleerkracht [Gratis] voorbeelden van sollicitatiebrieven & expert tips
Lonely Wife Dating Club בקורות וחוות דעת משתמשים 2021
Kutty Movie Net
Jamesbonchai
Mathews Vertix Mod Chart
LumiSpa iO Activating Cleanser kaufen | 19% Rabatt | NuSkin
Craigslist Rooms For Rent In San Fernando Valley
Pixel Gun 3D Unblocked Games
Dontrell Nelson - 2016 - Football - University of Memphis Athletics
Cvs Coit And Alpha
Ouhsc Qualtrics
Walmart Front Door Wreaths
WHAT WE CAN DO | Arizona Tile
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 5922

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.