Chorkie Honden Ras: Karakter, Levensduur & Prijs | Puppyplaats (2024)

Chorkies hebben mooie temperamenten die ze hebben geërfd van beide ouder rassen. Ze houden ervan om verwend te worden en tijd door te brengen met hun eigenaren en families, wat een schattige kant van hun aard is. Dit heeft echter als nadeel dat Chorkies er niet van houden om voor langere tijd alleen gelaten te worden. Kortom, deze charmante kleine honden gedijen op menselijk gezelschap en zijn daarom geen goede keuze voor mensen die het grootste deel van hun tijd buitenshuis doorbrengen. Ze zijn een geweldige keuze voor gezinnen met oudere kinderen waar minstens één persoon thuis blijft als iedereen weg is. Ze zijn ook de perfecte gezelschapshond voor ouderen.

Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren omdat, hoewel het intelligente kleine honden zijn, ze uitdagend kunnen zijn om te trainen. In de juiste handen en met de juiste hoeveelheid vroege socialisatie en training kan een Chorkie echter een plezier zijn om te trainen. Het belang van het socialiseren van deze kleine honden kan niet genoeg worden benadrukt, want als dat niet gebeurt, kunnen ze nogal verlegen en timide zijn, wat vaak leidt tot agressief gedrag bij honden. Wanneer een Chorkie goed gesocialiseerd is, zijn ze extravert en tonen ze veel genegenheid, zelfs tegenover mensen die ze nog nooit hebben ontmoet.

Reputabele fokkers gebruiken alleen gezonde Kennel Club-geregistreerde ouder rassen, namelijk de Yorkshire Terriër en de Chihuahua, om Chorkies te produceren, omdat het fokken van Chorkies onderling niet succesvol is gebleken.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Chorkies zijn de perfecte keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en op mensen gericht zijn en niets liever willen dan hun families te plezieren en te vermaken. Met dat gezegd zijn ze niet de beste keuze voor huishoudens met peuters en zeer jonge kinderen, terwijl ze geweldige metgezellen zijn voor ouderen.

Hoe zit het met de prooidrift?

Chorkies zijn van nature erg sociaal, maar ze houden ervan om dingen achterna te zitten, wat het "terriër" in hen is. Als zodanig zou een Chorkie er niet over nadenken om de kat van de buren of andere kleine wezens die ze tegenkomen achterna te zitten.

Hoe zit het met speelsheid?

Chorkies hebben een speelse kant aan hun aard en houden ervan om te vermaken en vermaakt te worden. Ze staan bekend als een beetje ondeugend als de stemming hen overvalt en ze blijven erg puppy-achtig tot ver in hun senior jaren. Met dat gezegd moet er altijd voorzichtigheid worden betracht bij het spelen met een Chorkie omdat het zulke kleine honden zijn.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Chorkies zijn zeer aanpasbare honden, mits ze voldoende dagelijkse lichamelijke oefening krijgen in combinatie met voldoende mentale stimulatie om verveling te voorkomen. Ze zijn net zo gelukkig in een appartement in de stad als in een huis op het platteland.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Chorkies vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zich voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn beter geschikt voor mensen die ofwel thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit voor langere tijd alleen zijn, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis en onophoudelijk blaffen, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf te vermaken.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Chorkies houden te veel van het geluid van hun eigen stem, wat iets is dat voorzichtig moet worden aangepakt wanneer een hond nog jong is, zonder ze te laten schrikken, maar zelfs dan is er nooit een garantie dat een Chorkie niet alsnog zou blaffen om het blaffen. Met dat gezegd, wanneer ze te lang aan hun lot worden overgelaten, zou een Chorkie onophoudelijk beginnen te keffen om iemands aandacht te trekken en de wereld te laten weten hoe ongelukkig ze zijn over dingen.

Houden Chorkies van water?

Sommige Chorkies houden van zwemmen. Als iemand echter een hond bezit die niet van water houdt, mag die persoon ze nooit dwingen om erin te gaan, omdat dit hen alleen maar zou afschrikken. Met dat gezegd moet er altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Chorkie zonder riem in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden, rekening houdend met het feit dat ze zo klein zijn dat ze snel in de problemen kunnen komen.

Zijn Chorkies goede waakhonden?

Chorkies zijn geen natuurlijke waakhonden vanwege hun kleine formaat, maar dat wil niet zeggen dat ze niet snel laten weten wanneer er vreemden zijn of wanneer er iemand aan de deur staat.

Chorkie Honden Ras: Karakter, Levensduur & Prijs | Puppyplaats (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5717

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.